Verschillen in data tussen de Energy app en andere energie metende apps of data kan verschillende oorzaken hebben. Onderstaand een overzicht met de meest voorkomende redenen voor verschillen in data.

Verschil in tijdselectie

Zorg ervoor dat de tijdselectie in de Energy app en de andere data bron gelijk zijn elkaar tijdens het vergelijken van data. Sommige energieleveranciers gebruiken een ander tijdsbestek voor maanden, gebaseerd op de start- en afloopdatum van je energie contract.

Verschil in zonnepaneel converters en de P1 meter

Zonnepaneel converters meten de exacte opbrengst van je zonnepanelen. De HomeWizard P1 meter kan enkel zien wat je netto terug levert aan het net of afneemt. Dit betekent dat als je zonnepanelen 1000W produceren en je huis 500W verbruikt, dat de P1 meter je enkel de netto 500W aan teruglevering laat zien. De overige 500W die je zonnepanelen produceren is namelijk al verbruikt voordat het bij de slimme meter komt.

Als je de echte opbrengst van je zonnepanelen wilt meten heb je hiervoor een HomeWizard Wi-Fi kWh meter nodig.