Veelgestelde vragen

Wat kost Energy+?

Energy+ kost €0,99 per maand. De betaling wordt geregeld via de aan jouw Google/Apple-account gekoppelde betaalmethode middels een automatische incasso. Je ontvangt hiervan maandelijks een factuur per email. Er worden geen betaalgegevens gedeeld met HomeWizard.

Waarom is Energy+ een abonnementsdienst?

Om de slimme functies van Energy+ te laten werken is 24/7 externe rekenkracht, opslag en onderhoud nodig. Wij willen voor iedereen inzicht in energiegebruik beschikbaar maken met betaalbare producten, en met Energy+ geavanceerde functies bieden voor gebruikers die net zo enthousiast zijn over Energy als wij.

Energy+ met meerdere Energy apparaten en gebruikers

Er is maar één Energy+ abonnement per huis nodig om je producten en gebruikers toegang te geven tot de Energy+ functionaliteiten.

Energy+ abonnement annuleren

Energy+ is maandelijks opzegbaar, en kan op ieder moment direct vanaf je telefoon worden beëindigd. Zodra je Energy+ beëindigt behoud je toegang tot de Energy+ functies tot de vernieuwingsdatum verloopt. Hierna ga je automatisch naar de gratis functionaliteit, stoppen de Energy+ functies en wordt de grafiek geschiedenis ouder dan 12 maanden verwijderd.

Energy+ functies

Energy+ sluipverbruik meting

Energy+ analyseert het totaal sluipverbruik van je woning. Per dag wordt een gemiddeld sluipverbruik wattage berekend. In de dag, week, maand en jaar grafiek zie je de hoeveelheid sluipverbruik uitgedrukt in kWh en euro's. In de grafiek wordt ook in de achtergrond je volledige gebruik getoond ter referentie om de verhouding te zien tussen sluipverbruik en regulier gebruik. De sluipverbruik meting begint vanaf het moment dat de Energy+ dienst start. De grafiek wordt automatisch toegevoegd.

Werkt met: P1 meter

Energy+ Meerdere jaren opslag

Met de gratis Energy functionaliteit kun je grafiek data tot 12 maanden lang opgeslagen houden. Zodra je 13de maand start, wordt de data van de eerste maand verwijderd. Zo houd je voor altijd het inzicht in de afgelopen 12 maanden. Met Energy+ blijft je data bewaard voor zolang als je Energy+ actief blijft. Zo kun je onafhankelijk van je energieleverancier jaren en seizoenen met elkaar vergelijken. Als je Energy+ beëindigt wordt de data ouder dan 12 maanden automatisch verwijderd.

Werkt met: Alle Energy meters

Energy+ Ongewoon gebruik notificaties

Energy+ bepaalt op analyseert op basis van je geschiedenis of je huidige gebruik afwijkt van je normale gebruikspatronen. En stuurt je een notificatie als er opvallend gebruik wordt gedetecteerd. De type notificaties variëren afhankelijk van wat er gedetecteerd wordt. Deze notificaties kunnen worden aangezet bij instellingen > notificaties ongewoon gebruik notificaties

Werkt met: P1 meter

Energy+ CSV export

Met Energy+ kun je de geschiedenis van meterstanden exporteren. Je exporteert van elk kwartier per dag de meterstanden per meter (import, export hoog en laag tarief). Je kunt zelf aangeven tussen welke datums je wil exporteren (tot een maximum van 400 dagen in per export). Je vindt de export functionaliteit bij instellingen > grafieken > ‘grafiek’ > exporteer grafiek data.

Werkt met: P1 meter

Energy+ 3 fasen ondersteuning

Met Energy+ wordt de data van de individuele fases via je P1 meter of kWh meter opgeslagen (indien je meter dit ondersteund). Zo zie je in de realtime in de ‘nu’ en ‘dag’ grafiek exact hoeveel stroom er per fase wordt gebruikt. Niet alle slimme meters zijn aangesloten op 3 fasen. Je kan op je energiefactuur controleren of jij een 3 fase hoofdaansluiting hebt. De 3 fasen registratie begint vanaf het moment dat de Energy+ dienst start. Je kan de 3 fase grafiek aanzetten bij instellingen > grafieken > ‘grafiek’ > Toon 3 fasen.

Werkt met: P1 meter (op een 3 fase slimme meter) en 3 fase kWh meter