Mijn smartphone maakt geen verbinding met het "P1meterSetup" WiFi-netwerk".

Tijdens de installatie heeft de HomeWizard Energy P1 Meter  zijn eigen wifi-netwerk. Uw telefoon maakt tijdens de installatie verbinding met dit netwerk om uw de gegevens van uw WiFi-netwerk thuis naar uw meter te verzenden. In sommige gevallen maakt uw telefoon mogelijk niet automatisch verbinding met de meter tijdens de installatie

INHOUD

Via iPhone en/of iPad

De HomeWizard Energy-app op iPhone en/of iPad maakt gebruik van de automatische WiFi-verbindingsfunctie van iOS. In enkele zeldzame gevallen werkt deze functie mogelijk niet en worden er fouten weergegeven, zoals 'reeds gekoppeld', 'systeemfout', enz.

Als dit niet werkt, verwijdert u op uw iPhone de 'P1meteretup' wifi-instellingen

Vergeet een netwerk op uw iPhone.

1. Ga naar'Instellingen'
  2. Klik vervolgens op 'Wifi'
  3. Druk op naast het Wi-Fi netwerk 'HeaterSetup'.
  4. Druk  'Vergeet dit Netwerk'
  5. Druk vervolgens op 'Vergeten' om te bevestigen.
  6. Start uw iPhone/iPad opnieuw op nadat u dit hebt gedaan en probeer de installatie opnieuw.

NOTE
Mogelijk moet u uw HomeWizard Energy P1 meter opnieuw in de koppelmodus zetten om het WiFi-netwerk zichtbaar te maken in de WiFi-instellingen van uw smartphone. Houd de knop van de P1 meter ingedrukt zodat koppelmodus geactiveerd wordt. Koppel modus herken je door de led ring van de meter blauw gaat knipperen.

Meer informatie zie support Apple: Een wifinetwerk vergeten op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Via Android

Afhankelijk van het type telefoon werkt de automatische Wi-Fi verbinding met de HomeWizared P1 meter  mogelijk niet. Als dit gebeurt, doet u het volgende:

1. Sluit de HomeWizard P1 Meter aan op de slimme meter en/of aan een micro USB-adaptor. Waardoor de P1 meter Wit gaat pulseren
    • Houd de knop van de HomeWizard Energy P1 meter ingedrukt zodat koppelmodus geactiveerd wordt. Koppel modus herken je door de led ring van de meter blauw gaat knipperen.
  2. Open de'HomeWizard Energy' -app op uw android telefoon en zorg ervoor dat uw telefoon verbonden is met uw thuisnetwerk of 4G (de telefoon moet een actieve internetverbinding hebben)
  3. Tik op 'Instellingen' rechts bovenin het scherm
  4. Bovenaan in het menu tik op 'Meters'
  5. Tik op 'Nieuw apparaat toevoegen'
  6. Tik op'P1 meter'. De installatieprocedure wordt gestart.
  7. Tik op 'Start setup' in het 'Zorg ervoor dat de P1 meter  aan staat'.
  8. Tik op 'Volgende' in het 'Waarom we je locatie nodig hebben' scherm en geef 'HomeWizard Energy' -app toestemming om uw locatie te gebruiken
    • Deze toestemming is alleen nodig tijdens de installatie en kunt u, nadat u uw apparaat geïnstalleerd heeft, weer terugtrekken.
  9. Tik op 'Volgende' in het 'Start pairing mode' scherm (u heeft het apparaat al in de koppelmodus gezet)
  10. Terwijl de App bezig is met het zoeken naar apparaten gaat u naar uw Android Wi-Fi instellingen (u verlaat de HomeWizard Energy App)
  11. In uw Android Wi-Fi instellingen maakt u verbinding met:
    • Wi-Fi netwerknaam: 'P1meterSetup'

• Wachtwoord: SetupPass

12. Wanneer u verbonden bent met 'P1meterSetup' keert u terug naar de 'HomeWizard Energy' -app en volgt u de rest van de installatie stappen