Gefeliciteerd met het verkrijgen van het 'HomeWizard kWh meter'. De SDM230-WIFI is ontworpen voor een-fase huiselijke, utilitaire en industriële toepassingen. Nu begint de installatie van deze SDM230-WIFI enkel fase kWh meter. Hierbij de stappen ;

WAARSCHUWING:
Installeer dit apparaat niet tenzij je bekend bent met elektrische installaties en de gevaren die zich kunnen voordoen bij het werken met middenspanning. Het niet in acht nemen van deze voorzorgsmaatregel kan lichamelijk letsel tot gevolg hebben.

1. Voorbereiding

Voor het installeren van de HomeWizard kWh meter SDM230 WIFI is een goede voorbereiding van belang.

Benodigdheden

• HomeWizard kWhmeter; Eastron SDM230 WIFI
  • Fase Installatie kabel: Bruine electra installatie kabel
  • Nul installatie kabel ; Blauwe electra installatie kabel
  • Kruiskopschroevendraaier ; Geïsoleerd
  • Handleiding; voor de aansluit schema

Aansluit schema

Stroom voorziening/

kant van de meterkast

Zonnepanelen

Warmtepomp

Laadpaal

2. Installatie

Uitgebreiden uitleg

Stap 1 : Stroom uit

Werk veilig !

Controleer voor de installatie of de binnenkomende stroom is uitgeschakeld en dat er voldoende ruimte is voor de installatie in uw groepenkast. Open vervolgens de groepenkast. Verifieer met een multimeter of er geen spanning meer op de groep staat.

• Zonnepannelen: Meestal bevind zich (bij de converter) van de zonnepanelen ook een schakelkast. Schakel in dit geval ook deze ook uit.

Stap 2 : Sluit de meter aan

Sluit de HomeWizard kWh meter aan de DIN-rail

Lokaliseer de groep in de meterkast waar je de HomeWizard KWh meter erbij wilt installeren. Plaats de HomeWizard kWh Meter op de DIN-rail. Vergeet niet de kWh meter vast te klikken.

Stap 3 : Klem 2 (L -in)

Fase kabel van de bron

Schroef van de automaat de fase kabel [ BRUIN ] los. Sluit deze fase kabel BRUIN van de automaat aan op klem' 2 '(L - in)  in de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 2 ' is gelokaliseerd rechtsboven van de kWh meter.

Stap 4 : Klem 4 (N -out )

Neutrale kabel van de bron

Schroef van de automaat de neutraal kabel [ BLAUW ] los . Sluit deze neutrale blauwe kabel vervolgens vast op klem ' 4 ' (N -out) van de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 4 ' is gelokaliseerd rechts onder van de kWh meter

Stap 5 : Klem 3 (N -in)

Verbind met nieuwe neutrale kabel aan kWh meter en automaat

Verbind met een nieuwe neutraal installatie kabel [ BLAUW ] aan de HomeWizard kWh meter klem ' ' een sluit van de andere zijde aan met de (N) neutraal van de automaat. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 3 ' is gelokaliseerd links onder van de kWh meter

Stap 6 : Klem 1 (N -out)

Verbind met nieuwe fase kabel aan kWh meter en automaat

Verbind met een nieuwe fase installatie kabel [ BRUIN ]  de L van je automaat met  klem ' 1 ' van de kWh meter. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 1 ' is gelokaliseerd links boven van de kWh meter

Stap 7 : Stroom aan

Sluit je groepenkast en schakel de inkomende stroom in. Het scherm van van HomeWizard kWh meter (SDM230) gaat nu aan, zo niet controleer met bovenstaande stappen of het correct aangesloten is.

3. Scherm Informatie

De HomeWizard kWh meter SDM230 wifi  geeft verschillende belangrijke elektrische parameters weer op een LCD-display met LED achtergrondverlichting. Deze scherminformatie ziet er als volgt uit;

1. Totaal (som)

2. Ge-importeerde / exporteerde energie

3. Gemeten waarde ( 7 cijfers)

4. Vermogensfactuur (PF) of Frequentie (Hz)

5. Meeteenheden

6. Tijd aanduiding

4. HomeWizard Energy App

1. Download de gratis HomeWizard Energy’ app voor Android of iPhone.
  2. Volg de stappen in de app om een HomeWizard account aan te maken.
  3. Wanneer je wordt gevraagd om 'Koppel-modus’ te starten.’ Druk op de Wifi-knop op het apparaat totdat het scherm 'AP' toont. Terwijl ‘AP’ knippert, kunt u het apparaat instellen. Het apparaat is met succes ingesteld zodra de balk ‘Wifi-signaalsterkte’ con>nue zichtbaar is.

Handleiding

Onderstaand de HomeWizard kWh meter handleiding ;