Gefeliciteerd met het verkrijgen van het 'HomeWizard kWh meter'. De SDM230-WIFI is ontworpen voor een-fase huiselijke, utilitaire en industriële toepassingen. Nu begint de installatie van deze SDM230-WIFI enkel fase kWh meter. Hierbij de stappen ;

WAARSCHUWING:
Installeer dit apparaat niet tenzij je bekend bent met elektrische installaties en de gevaren die zich kunnen voordoen bij het werken met middenspanning. Het niet in acht nemen van deze voorzorgsmaatregel kan lichamelijk letsel tot gevolg hebben.

1. Voorbereiding

Voor het installeren van de HomeWizard kWh meter SDM230 WIFI is een goede voorbereiding van belang.

Benodigdheden

• HomeWizard kWhmeter; Eastron SDM230 WIFI
  • Fase Installatie kabel: Bruine electra installatie kabel
  • Nul installatie kabel ; Blauwe electra installatie kabel
  • Kruiskopschroevendraaier ; Geïsoleerd
  • Handleiding; voor de aansluit schema

Aansluit schema

Stroom voorziening/

kant van de meterkast

Zonnepanelen

Warmtepomp

Laadpaal

2. Installatie

Uitgebreiden uitleg

Stap 1 : Stroom uit

Werk veilig !

Controleer voor de installatie of de binnenkomende stroom is uitgeschakeld en dat er voldoende ruimte is voor de installatie in uw groepenkast. Open vervolgens de groepenkast. Verifieer met een multimeter of er geen spanning meer op de groep staat.

• Zonnepannelen: Meestal bevind zich (bij de converter) van de zonnepanelen ook een schakelkast. Schakel in dit geval ook deze ook uit.

Stap 2 : Meter plaatsen

Plaats de HomeWizard kWh meter op de DIN-rail

Lokaliseer de groep welke je wilt meten in de meterkast, Plaats de HomeWizard kWh Meter op de DIN-rail zo dicht mogelijk bij deze groep. Vergeet niet de kWh meter vast te klikken.

Stap 3 : Klem 2 (L -out)

Fase kabel van het apparaat dat je wilt meten.

We gaan nu het apparaat dat je wilt meten aansluiten. Schroef de fase kabel [ BRUIN ] die richting het apparaat gaat los van de automaat. Sluit deze fase kabel aan op klem' 2 '(L - out) van de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 2 ' bevindt zich rechts boven op de kWh meter

Stap 4 : Klem 4 (N -out)

Neutraal kabel van het apparaat dat je wilt meten.

Schroef van de automaat de neutraal  kabel [ BLAUW ] richting het apparaat wat je wilt meten los . Sluit deze kabel vervolgens vast op klem ' 4 ' (N -out) van de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 4 ' bevindt zicht rechts onder op de kWh meter

Stap 5 : Klem 3 (N -in)

Verbind met een nieuwe neutraal kabel de automaat met de kWh meter

Verbind met een nieuwe neutraal kabel [ BLAUW ] de N (Neutraal) aansluiting van de automaat met klem 3 (N -in) van de kWh meter. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 3 ' bevindt zich links onder van de kWh meter

Stap 6 : Klem 1 (L -in)

Verbind met nieuwe fase kabel de automaat met de kWh meter

Verbind met een nieuwe fase kabel [ BRUIN ] de L (fase) aansluiting van de automaat met  klem ' 1 ' (L -in) van de kWh meter. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 1 ' bevindt zich links boven van de kWh meter

Stap 7 : Stroom aan

Plaats de beschermkap van de groepenkast terug en schakel de inkomende stroom in. Het scherm van van HomeWizard kWh meter (SDM230) gaat nu aan, zo niet controleer met bovenstaande stappen of de kWh meter correct aangesloten is.

3. Scherm Informatie

De HomeWizard kWh meter SDM230 wifi  geeft verschillende belangrijke elektrische parameters weer op een LCD-display met LED achtergrondverlichting. De display toont het afgenomen totaal (import) terug geleverde totaal (export) en het actieve vermogen in W.

1. Totaal (som)

2. Ge-importeerde / exporteerde energie

3. Gemeten waarde ( 7 cijfers)

4. Vermogensfactuur (PF) of Frequentie (Hz)

5. Meeteenheden

6. Tijd aanduiding

4. HomeWizard Energy App

Installeer de HomeWizard Energy app op je smartphone

Ga op uw smartphone of iPad naar de App Store/Google Play store en zoek de 'HomeWizard Energyapp van HomeWizard, of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende 'HomeWizard Energy' app te installeren.

HOMEWIZARD ENERGY

Appstore.pngApple App Store

Voor Apple iPhone en iPad

Appstore.pngGoogle Playstore

Voor Android Smartphones

1. Volg de stappen in de app om een HomeWizard account aan te maken.
  2. Wanneer je wordt gevraagd om 'Koppel-modus’ te starten.’ Druk op de Wifi-knop op het apparaat totdat het scherm 'AP' toont. Terwijl ‘AP’ knippert, kunt u het apparaat instellen. Het apparaat is met succes ingesteld zodra de balk ‘Wifi-signaalsterkte’ continue zichtbaar is.

Handleiding

Onderstaand de HomeWizard kWh meter handleiding ;