WAARSCHUWING:
Installeer dit apparaat niet tenzij je bekend bent met elektrische installaties en de gevaren die zich kunnen voordoen bij het werken met middenspanning. Het niet in acht nemen van deze voorzorgsmaatregel kan lichamelijk letsel tot gevolg hebben.

Stroom voorziening/

kant van de meterkast

Zonnepanelen

Warmtepomp

Laadpaal

1. Installatie

Uitgebreiden uitleg

Stap 1 : Stroom uit

Werk veilig!

Controleer voor de installatie of de binnenkomende stroom is uitgeschakeld en dat er voldoende ruimte is voor de installatie in je groepenkast. Open vervolgens de groepenkast. Verifieer met een multimeter of er geen spanning meer op de groep staat.

Zonnepanelen: Meestal bevindt zich bij de converter van de zonnepanelen ook een schakelkast. Schakel in dit geval ook deze ook uit.

Stap 2 : Meter plaatsen

Plaats de HomeWizard kWh meter op de DIN-rail

Lokaliseer de groep die je wilt meten in de meterkast, en plaats de HomeWizard kWh Meter op de DIN-rail zo dicht mogelijk bij deze groep. Vergeet niet de kWh meter vast te klikken.

Stap 3 : Klem 2 (L -out)

Fase kabel van het apparaat dat je wilt meten.

Schroef de fase kabel [ BRUIN ] die richting het apparaat gaat los van de automaat. Sluit deze fase kabel aan op klem' 2 '(L - out) van de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 2 ' bevindt zich rechts boven op de kWh meter

Stap 4 : Klem 4 (N -out)

Neutraal kabel van het apparaat dat je wilt meten.

Schroef van de automaat de neutraal  kabel [ BLAUW ] richting het apparaat wat je wilt meten los . Sluit deze kabel vervolgens vast op klem ' 4 ' (N -out) van de HomeWizard kWh meter.

Klem ' 4 ' bevindt zicht rechts onder op de kWh meter

Stap 5 : Klem 3 (N -in)

Verbind met een nieuwe neutraal kabel de automaat met de kWh meter

Verbind met een nieuwe neutraal kabel [ BLAUW ] de N (Neutraal) aansluiting van de automaat met klem 3 (N -in) van de kWh meter. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 3 ' bevindt zich links onder van de kWh meter

Stap 6 : Klem 1 (L -in)

Verbind met een nieuwe fase kabel de automaat met de kWh meter

Verbind met een nieuwe fase kabel [ BRUIN ] de L (fase) aansluiting van de automaat met  klem ' 1 ' (L -in) van de kWh meter. Schroef of klik beide goed vast.

Klem ' 1 ' bevindt zich links boven van de kWh meter

Stap 7 : Stroom aan

Plaats de beschermkap van de groepenkast terug en schakel de inkomende stroom in. Het scherm van van HomeWizard kWh meter (SDM230) gaat nu aan, zo niet controleer met bovenstaande stappen of de kWh meter correct aangesloten is.

2. HomeWizard Energy App

Installeer de HomeWizard Energy app op je smartphone

Ga op je smartphone of iPad naar de App Store/Google Play store en zoek naar de 'HomeWizard Energyapp van HomeWizard, of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende 'HomeWizard Energy' app te installeren.

HOMEWIZARD ENERGY

Appstore.pngApple App Store

Voor Apple iPhone en iPad

Appstore.pngGoogle Playstore

Voor Android Smartphones

1. Volg de stappen in de app om een HomeWizard account aan te maken.
  2. Wanneer je wordt gevraagd om 'Koppel-modus’ te starten’ druk je op de Wifi-knop op het apparaat totdat het scherm 'AP' toont. Terwijl ‘AP’ knippert, kan je het apparaat instellen. Het apparaat is met succes ingesteld zodra de balk ‘Wifi-signaalsterkte’ continu zichtbaar is.

Handleiding

Onderstaand de HomeWizard kWh meter handleiding ;