De Energy meters beschikken over een lokale API om data op te vragen die op dat moment gemeten wordt. Je kunt deze API benaderen zolang je verbonden bent met hetzelfde (Wi-Fi) netwerk als de meter. Deze API is bedoeld om je meter aan een eigen automatisering, domotica of grafieken systeem te koppelen. Het is niet mogelijk om data geschiedenis op te halen met de lokale API.

De API dient eerst geactiveerd te worden. Je kan dit doen in de HomeWizard Energy (versie 1.5.0 of hoger). Ga naar instellingen > meters > jouw meter, en zet de Lokale API aan.

Zie de technische documentatie hieronder voor meer informatie.

https://homewizard-energy-api.readthedocs.io/