De Energy app is ontworpen om je zo nauwkeurig mogelijk inzicht te geven in jouw energie verbruik. Dit doen we door middel van grafieken. Per meter die je installeert krijg je een aparte grafiek te zien in de app.

Grafiek weergaven

Je ziet je verbruik live, per uur, dag, week, maand en jaar, uitgedrukt in kubieke meters, kilowattuur en euro's.

• Nu’ toont het live verbruik / teruglevering (gas wordt niet weergegeven als 'nu' grafiek)
  • Dag’ toont de data van een dag met een resolutie van 5 minuten
  • Week' toont de data een dag met een resolutie van 1 dag.
  • Maand’ toont alle weken die in de geselecteerde maand vallen.
  • Jaar’ toont het volledige jaar met een resolutie van 1 maand.

De grafieken laat doormiddel van een kleur de toepassing zien.
  • De grafiek in het 'Paars' laat zien hoeveel energie je verbruikt.
  • De grafiek in het 'Groen' laat zien hoeveel energie je terug levert (p1 meter) of produceert (kWh meter).
  • De grafiek in het 'Rood' Laat zien hoeveel gas je verbruikt.

Grafiek details

Meer informatie per grafiek kan geopend worden door op de grafiek te klikken. Het beeld zal dan horizontaal draaien waardoor je gehele scherm gevuld wordt. Je kan de grafiek vervolgens aantikken om een slider te tonen waarmee je precies per moment je verbruik kan zien.

Om vanuit de gedetailleerde grafiek terug te keren naar het hoofdmenu draai je de telefoon weer horizontaal.

Grafieken ordenen

Bij het gebruik van meerdere meters krijg je op het hoofdscherm meerdere grafieken. Deze grafieken kan je ordenen naar jouw voorkeur bij instellingen > grafieken > wijzigen. Daar kan je de volgorde van grafieken veranderen door deze te slepen.

Grafiek formaat aanpassen

De grootte van een grafiek op het home scherm kan aangepast worden naar keuze. Je hebt hier de optie uit 4 formaten; mini, klein, gemiddeld en groot. Dit kan je per grafiek instellen bij instellingen > grafieken > 'grafiek' > formaat.

Grafiek naam aanpassen

Tijdens de installatie van een meter kan je de grafiek een naam geven. Om deze achteraf aan te passen ga je naar instellingen > grafieken > 'grafiek' > naam.