Met de HomeWizard Energy-app is ontworpen om jouw de correcte informatie te laten zien van je energieverbruik voor zowel stroom als gas. Per 'meter' wordt dit weergegeven in de app als een 'Grafiek' . Elk meter wordt gekoppeld aan je huis en kan meerdere meters aan gekoppeld worden.

Grafiek verbruik weergaven

Je ziet je verbruik live , per uur , dag, week, maand en jaar en uitgedrukt in kubieke meters, kilowattuur en euro's.

• De ‘Nu’ laat het live verbruik (enkel stroom geen gas. meer informatie zie ;Geen gas verbruik in 'Nu' scherm )
  • De ‘Dag’ laat de uren van de dag weer.
  • De ’Week. laat de dagen van de week zien.
  • De ‘Maand’ laat de weken die in deze maand vallen zien.
  • De ‘Jaar’ laat de maanden van het jaar zien.

De grafieken laat doormiddel van een kleur zjin toepassing zien.
  • De grafiek in het 'Paars' laten zien hoeveel energie je voor de betreffende meter verbruikt. ( negatief )
  • De grafiek in het 'Groen' laat zien hoeveel je energie je voor de betreffende meter oplevert *  (positief)
  • De grafiek in het 'Rood' Laat zien hoeveel gas je voor de betreffende meter verbruikt.
  • De grafiek in het 'Blauw' laat zien hoeveel water je verbruikt. ( in ontwikkeling )

Oplevert *
Een HomeWizard P1 meter meet de afname van het net en de teruglevering aan het net. Dit is wat een P1 meter kan meten. Als je een kWh meter installeert op je zonnepanelen groep kun je de opbrengst van je zonnepanelen zien. Als je een HomeWizard P1 meter en een HomeWizard kWh meter hebt op je zonnepanelen kun je ook zien hoeveel je gebruikt (ook als je teruglevert) en bijvoorbeeld ook hoeveel van je eigen zonne energie je in huis gebruikt.

Meer informatie zie : Waarom meet de P1 meter geen opbrengst ?

Grafieken details

Meer informatie per grafiek kan geopend worden door op de grafiek te klikken.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/19037049214/original/BaHSSoY-glIJRdCiq8VQJ3TAu7C_aXEh_w.png?1546938693

Bij gebruik van en (gedetailleerde) grafiek wordt het beeld altijd horizontaal weergegeven. Hierdoor moet uw smartphone altijd gekanteld worden. Wrijf horizontaal over de grafiek om in de meer informatie te zien.

Om vanuit de gedetailleerde grafiek weg te gaan om terug te keren naar het hoofdmenu. Kantel je de smartphone weer terug verticaal.

Grafieken orderen

Bij gebruik van meerderen meters , kunnen de grafieken op persoonlijke volgorde weergegeven worden. Het orderen van grafieken doe je als volgt;

1. Open de 'HomeWizard Energy' -app
  2. Navigeer naar 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram te tikken rechtsboven aan.
  3. Klik in het menu op 'Grafieken'.
  4. Vervolgens klik rechtsboven in op 'Wijzig'.
    • Gebruik de 3 balken rechts van de grafiek  om de volgorden te wijzigen. De orderen van het grafiek wordt van boven naar beneden weergegeven.
  5. Druk op 'Gereed'  als je klant bent met orderen van de grafieken. Het resultaat is dan te zien in het startscherm.

Grafieken formaat

Je kunt nu  aangeven hoe groot je een grafiek wilt zien op het home scherm. Er is de keuze uit groot, middel (standaard), klein en mini. Zodat je meer op je scherm kan zien, of juist bepaalde dingen groter. Dit geeft je de mogelijkheid om in te delen naar eigen inzicht. Hierbij de handelingen hoe je het formaat van een grafiek kan aanpassen;

1. Open de 'HomeWizard Energy' -app
  2. Navigeer naar 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram te tikken rechtsboven aan.
  3. Klik in het menu op 'Grafieken'.
  4. Vervolgens klik op de gewenste 'grafiek' waarvan je de formaat wil veranderen.
  5. Klik op 'Formaat'.
  6. Vervolgens heb je de keuze uit; Mini, Klein, Gemiddeld, Groot

Grafiek naam veranderen

Elk grafiek heeft zijn eigen gewenste naam. Deze geef je op tijdens het installeren van een meter op. Naderhand kan je deze naam aangepast worden naar wens. Hierbij de handelingen hoe je een naam van een grafiek kan aanpassen;

1. Open de 'HomeWizard Energy' -app
  2. Navigeer naar 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram te tikken rechtsboven aan.
  3. Klik in het menu op 'Grafieken'.
  4. Vervolgens klik rechtsboven in op de gewenste 'grafiek' waarvan je de naam wil veranderen.
  5. Tik op 'Naam' en pas de benaming van de grafiek naar wens aan.