Als een HomeWizard P1 meter, HomeWizard kWh meter of HomeWizard 3 fase kWh meter (hierna als Energy meter genoemd ) geen verbinding maakt met Wi-Fi, kan dit door een paar factoren worden veroorzaakt. Dit artikel bestaat uit de volgende stappen;

1. Wi-Fi wachtwoord

Als het koppelen van een energy meter niet lukt aan het Wi-FI netwerk. Controleer voor de zekerheid of het wachtwoord van het Wi-Fi netwerk wel correct is. Tijds het invullen van het Wi-Fi wachtwoord kan je op het 'Oog' gebruiken om het wachtwoord te zien en zo ook controleren of het opgegeven Wi-Fi wachtwoord correct is.

2. Wi-Fi-frequentie

Er is meestal 2 frequenties voor wifi-netwerken; 2,4 GHz en 5 GHz. Onze energy meter werken enkel op 2,4 GHz wifi-netwerken. Als u uw product niet kunt verbinden of niet ziet, is het mogelijk dat het wifi-netwerk van uw router is ingesteld om slechts 5 GHz te gebruiken. Controleer de instellingen van uw router om het 2,4 GHz-netwerk in te schakelen.

NOTITIE
Er zijn meestal 2 frequenties voor wifi-netwerken; 2,4 GHz en 5 GHz. De meters werkt op 2,4 GHz wifi-netwerken. Als u uw product niet kunt verbinden, is het mogelijk dat het wifi-netwerk van uw router is ingesteld om slechts 5 GHz te gebruiken. Controleer de instellingen van uw router om het 2,4 GHz-netwerk in te schakelen.

Gewoonlijk gebruikt uw router dezelfde Wi-Fi-naam (SSID) voor zowel 2,4 als 5 GHz Wi-Fi-netwerken, dus in uw lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken ziet u mogelijk nog maar één netwerk. Zowel het 5 GHz- als het 2,4 GHz-netwerk kunnen actief zijn tijdens het instellen van uw meter. Aangezien de meters alleen op 2,4 GHz werkt, wordt het 5 GHz-netwerk ook niet weergegeven als een beschikbare optie om verbinding mee te maken tijdens de installatie.

3. Controleer je router

Controleer het label op de achterkant van uw router. Daar kan het u de naam (namen) tonen van de wifi-netwerken die het heeft ingesteld en als het een andere naam heeft voor het 2,4 GHz-netwerk. Als uw router een andere naam heeft voor het 2,4 GHz-netwerk, dan is dit het netwerk waarop u uw Smart meter moet aansluiten.

4. Bij het Wi-Fi punt installeren

Tijdens het installeren van de 'HomeWizard P1 meter' kan het zijn dat de onderlingen afstand te groot is voor het koppel procedure. Als de HomeWizard P1 meter niet met Wi-Fi kan koppelen vanuit de meterkast. Verbind deze dan dichter bij het wifi punt voor de initiële installatie. (Ook als die niet aangesloten is op de P1 poort van de slimme meter) Voor deze procedure is er een micro USB adaptor nodig om de HomeWizard P1 meter van stroom te voorzien tijdens de installatie procedure.

Nadat de installatie geslaagd is kunt uw de P1 meter terug plaatsen in de p1 poort van de slimme meter. Controleer vervolgens of er wel voldoende Wi-Fi bereik is.

5. Controleer je internetverbinding

Als u geen actieve internetverbinding heeft, kan de 'HomeWizard Energy'-app uw energy meter niet koppelen aan uw HomeWizard-account. Controleer of u een actieve internetverbinding hebt voordat u met de installatie begint.

Het kan zijn dat uw telefoon nog steeds verbonden is met het Wi-Fi-netwerk van de energy meter vanwege een mislukte eerste verbindingspoging. Haal bij gebruik van de HomeWizard P1-meter  uit de slimmenmeter en plaats deze vervolgens weer na enkele seconde weer terug in de slimme meter. Bij de HomeWizard kWh -meter of homeWizard 3 fase kWh -meter de da daarop aangesloten groep de stoppen uit. Ga vervolgens naar de wifi-instellingen van uw telefoon en maak verbinding met uw wifi-thuisnetwerk. Probeer de installatie opnieuw vervolgens opnieuw.

5. Schakel uw VPN-verbinding uit

Schakel uw VPN-verbinding op uw telefoon uit als u die hebt ingeschakeld. De energie meter en uw telefoon moeten tijdens de installatie lokaal communiceren via uw Wi-Fi-netwerk en VPN-verbindingen voorkomen dit.

Na het instellen kunt u uw VPN-verbinding opnieuw inschakelen.

Niet-ondersteunde configuraties

De volgende configuraties worden niet ondersteund door de Energie meter:

• Gast netwerken
  • Enterprise-level security (EAP)
  • 5 GHz-netwerken
  • Wi-Fi-namen (SSID's) met meer dan 31 tekens
  • Wi-Fi-netwerken zonder wachtwoord
  • Verborgen netwerken

Hieronder staan enkele links die u op weg kunnen helpen in de instellingen van uw router:

• Controleer of je telefoon op hetzelfde netwerk zit tijdens installatie
  • Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw router, zoek naar informatie over "Draadloos kanaal" of "Wi-Fi-band" en volg de stappen dienovereenkomstig om ervoor te zorgen dat uw router 2,4 GHz Wi-Fi produceert.
  • Het kan nodig zijn om 5 GHz wifi tijdelijk uit te schakelen tijdens de installatie en daarna weer in te schakelen.
  • Neem contact op met uw internetprovider voor ondersteuning op uw router die zij u hebben geleverd. Dit zou een gratis dienst moeten zijn en zij kunnen u door dit proces leiden.