Als een HomeWizard P1 meter, HomeWizard kWh meter of HomeWizard 3 fase kWh meter (hierna als Energy meter genoemd ) geen verbinding maakt met Wi-Fi, kan dit door een paar factoren worden veroorzaakt.

1. Wi-Fi wachtwoord

Mogelijk is het ingevoerde Wi-Fi wachtwoord niet correct. Tijdens het invullen van het Wi-Fi wachtwoord kan je op het 'Oog' icoon klikken om het wachtwoord te zien. Controleer of deze juist is ingevuld.

2. Wi-Fi-frequentie

De meeste Wi-Fi netwerken werken op 2 frequenties; 2,4 GHz en 5 GHz. De HomeWizard energy meters werken enkel op 2,4 GHz wifi-netwerken. Als je jouw meter niet kan verbinden of niet ziet, is het mogelijk dat het wifi-netwerk van je router is ingesteld om enkel 5 GHz te gebruiken. Ga naar de instellingen van je router om het 2,4 GHz-netwerk in te schakelen. Ook kan het helpen om je 5 GHz netwerk uit te schakelen tijdens de installatie.

3. Bij het Wi-Fi punt installeren

Als de afstand tussen de P1 meter en het Wi-Fi punt te groot is kan dit problemen geven tijdens de installatie. Lukt de installatie in de meterkast niet? Plaats de P1 meter dan dichterbij het Wi-Fi punt door middel van een micro USB kabel en adapter. De P1 meter hoeft niet in de slimme meter geplaatst te zijn tijdens de installatie.

Na de installatie kan je de P1 meter loskoppelen van de USB voeding en deze in de slimme meter plaatsen.

4. Controleer je internetverbinding

De installatie van een Energy meter vereist een actieve internetverbinding op je telefoon. Controleer voordat je met de installatie begint of je voldoende signaal sterkte hebt. Als je telefoon verbonden is met 4G en de installatie niet lukt, schakel deze dan uit en verbind de telefoon met je Wi-Fi netwerk.

5. Schakel je VPN-verbinding uit

De Energy meter kan niet geïnstalleerd worden als je telefoon een actieve VPN verbinding heeft. Schakel deze uit tijdens de installatie.

6. Schakel Acces Points uit

Een Wi-Fi netwerk met meerdere Acces Points kan problemen veroorzaken tijdens de installatie. Probeer in dit geval de Acces Points tijdelijk uit te schakelen gedurende de installatie.

Niet-ondersteunde configuraties

De volgende configuraties worden niet ondersteund door de Energy meters:

• Gast netwerken
  • Enterprise-level security (EAP)
  • 5 GHz-netwerken
  • Wi-Fi-namen (SSID's) met meer dan 31 tekens
  • Wi-Fi-netwerken zonder wachtwoord
  • Verborgen netwerken