Als je meter op de HomeWizard Energy-app geen gegevens meer laat zien of grafieken. Volg de volgende stappen.

1. Is er verbinding met de meter?

Is je meter online is maar er komt geen data meer binnen? Controleer in het 'Nu' overzicht in de app of er nog live data binnenkomt. Als er geen live data meer beschikbaar is dan kun je controleren of je apparaat nog correct verbonden is met internet. Dit kan je vanuit de HomeWizard Energy app eenvoudig gecontroleerd worden met de volgende stappen;

1. Open deHomeWizard Energy App 'HomeWizard Energy' -app
  2. Navigeer naar 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram te tikken rechtsboven aan.
  3. Bovenaan in het menu tik op 'Meters'
  4. Zie hier een lijst van  'Mijn energy apparaten'. Hieruit kan je zien of de betreffende meter Online is of Offline.

2. Mijn meter is offline

Controleer de status van de meter. De status van een meter laat zien in  welke staat de meter bevind.

Mijn 'HomeWizard P1 meter' is offline

Controleer de status ring op de P1 meter. De status ring kan met verschillende kleuren de status laten zien:

Blauw knipperen:

De meter is in koppel-modus en stuurt geen data meer door. Je kunt koppelmodus beëindigen door kort de knop ingedrukt te houden op de P1 meter of de meter tijdelijk te ontkoppelen van de slimme meter en adapter.

Wit pulseren:

De meter is niet geconfigureerd of is zijn configuratie verloren. Ga verder naar stap 3. Herstarten van een meter

Rood knipperen

Geen verbinding met Wi-Fi. Ga verder naar stap 3. Herstarten van een meter

Groen pulseren

Correct verbonden. Neem contact op met onze support afdeling als je nog problemen ondervindt.

De status ring brand niet;

• Controleer of de 'HomeWizard P1 meter' goed is verbonden met de P1 poort van de slimme meter. Haal de meter los en plaatst deze weer terug. Je hoort een klik zodra deze goed aangesloten is. Controleer of de status ring begint te branden of te knipperen.
  • De P1 meter krijgt niet voldoende stroom van de meter. Als je een slimme meter hebt met een SMR versie van 5.0 of hoger geeft deze genoeg stroom voor werking zonder een adapter. Bij oudere SMR versies heb je een USB adapter nodig (apart verkrijgbaar). Het versienummer van jouw slimme meter staat op je slimme meter. Deze wordt soms ook aangeduid als ESMR of DSMR. Bij twijfel raadpleeg je netbeheerder voor meer informatie over jouw slimme meter.  De stroom aansluiting van een P1 meter is een micro USB aansluiting. Elke USB adapter met een minimum van 500mA is voldoende voor correcte werking (dit staat op je adapter). Je kunt ook een officiële adapter in onze webshop vinden bij de P1 meter.
  • USB adapter aangesloten en brand het lampje niet? Dan kan het zijn dat de adapter of kabel defect is. Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten en niet vuil of beschadigd is. Als het vervangen van de USB (met eventuele micro USB kabel) nog geen reactie geeft. Neem dan contact op met onze support afdeling.

Mijn  'HomeWizard kWh meter' is offline

Is de display van de kWh meter uit en toont deze geen data bij het indrukken van de knoppen? Bij het niet branden van het display is het mogelijk dat de schakelautomaat waarop de meter aangesloten is is uitgeschakeld. Controleer of de meter nog van stroom voorzien is en correct is aangesloten. Indien de display niet gaat branden ga dan door naar stap 3. Werkt de display naar behoren, controleer dan of de kWh meter nog verbinding heeft met internet door het aanwezig zijn van de signaal balk in de rechter onderhoek van de display.

LET OP! : Bij twijfel over de herstel werkzaamheden bij een 'HomeWizard kWh meter' raadpleeg een gediplomeerde elektriciën.

Is de signaal sterkte balk niet zichtbaar? dan heeft de kWh meter geen verbinding meer met jouw Wi-Fi. Ga door naar stap 3. Herstarten van een meter

3. Herstarten van een meter

Het kan zijn dat je meter wel online is, maar geen data meer kan versturen om een andere reden. Het kan zijn dat een herstart van uw meter dit probleem kan oplossen.

• P1 meter: Haal de P1 meter los van de slimme meter en adapter. Wacht enkele seconden. Sluit de adapter aan en verbind vervolgens de P1 meter terug met je slimme meter.

• Heeft het probleem zich niet opgelost en brand je status lampje continu rood? Dan stuurt je slimme meter geen data over de P1 poort. Neem contact op met je netbeheerder.
    • Gaat het status lampje branden en ism deze niet continu rood? ga dan door naar 4. De herinstallatie van een meter
    • Reageert de meter helemaal niet? neem dan contact op met onze support afdeling.
  • kWh meter: Gebruik de schakelautomaat in de groepenkast om je kWh meter enkele seconden stroomloos te maken zodat deze opnieuw kan opstarten. Controleer of het display oplicht en of de Wi-Fi signaal balk in de rechter onderhoek opnieuw aan gaat.

• Heeft het probleem zich niet opgelost maar gaat de display wel branden? ga dan door naar 4. De herinstallatie van een meter
    • Reageert de meter helemaal niet? neem dan contact op met onze support afdeling.

4. De herinstallatie van een meter

Bij een herinstallatie gaat je data niet verloren. Voor dat je begint met herinstallatie van de P1 Meter of kWh meter. Herinstalleer de meter met de volgende stappen:

1. Open de HomeWizard Energy App'HomeWizard Energy' -app
  2. Navigeer naar 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram te tikken rechtsboven aan.
  3. Bovenaan in het menu tik op 'Meters'
  4. Selecteer je apparaat en druk op 'Product verwijderen'
  5. Selecteer vervolgens 'Nieuw apparaat toevoegen'
  6. Tik bij ' Welk apparaat wil je koppelen?' op jouw type meter.
  7. Volg de installatie stappen verder vanuit de app om de (her) installatie te laten slagen.
  • Bij gebruik van een 'HomeWizard kWh-meter' en 'HomeWizard 3fase kWh-meter'
    • Controller of het display van een 'HomeWizard kWh-meter' of HomeWizard 3fase kWh-meter' het display brand.
    • Kijk of de dat de meter incorrect aangesloten is of de meter is defect.
    • Schakel de hoofd schakelaar van de schakel kast in en wacht 10 seconden voor herstel.
    • Controleer op het display of er een wifi verbinding aanwezig is.