Installeer de HomeWizard Energy app op je smartphone

Ga op je smartphone of iPad naar de App Store/Google Play store en zoek de 'HomeWizard Energyapp van HomeWizard, of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende 'HomeWizard Energy' app te installeren.

HOMEWIZARD ENERGY

Appstore.pngApple App Store

Voor Apple iPhone en iPad

Appstore.pngGoogle Playstore

Voor Android Smartphones

Configureer de P1 meter op de slimme meter

Volg de onderstaande stappen om de P1 meter te installeren op de slimme meter

HomeWizard Energy P1 meter installatie

1. Plaats de 'HomeWizard Energy P1 meter' in de P1 poort op de slimme meter.

LET OP!
De locatie van de P1 poort verschilt per slimme meter.

2. Wit pulseren

De lichtring van de HomeWizard P1 Meter gaat nu wit pulseren. Dit betekent dat het apparaat correct is aangesloten en voldoende stroom krijgt.

LET OP!
Als je een slimme meter hebt met een SMR versie van 5.0 of hoger geef deze genoeg stroom voor werking zonder een externe voeding. Deze wordt soms ook aangeduid als ESMR of DSMR.

Voor slimme meters met een SMR versie lager dan 5.0 is een micro USB adapter nodig om de P1 meter van voldoende stroom te voorzien. Deze kan je aansluiten op de onderkant van de P1 meter.

Verkrijgbaar in de HomeWizard webshop: Adapter Set voor P1 Meter

3. Activeer de koppelmodus

Houd de grote knop op de P1 meter 5 seconden ingedrukt om de koppelmodus te starten. De lichtring zal blauw oplichten. Daarna kan je de knop loslaten.

4. Koppelmodus actief

De lichtring gaat nu blauw knipperen. Dit betekent dat de koppelmodus actief is. Start nu de HomeWizard Energy app en volg de instructies.

HomeWizard Energy app

Volg de onderstaande stappen om de P1 meter te installeren op je smartphone

HomeWizard Online account aanmaken

1. Open de 'HomeWizard Energy' app
  2. Selecteer 'Volgende' om het installatieproces te starten.
  3. Voer jouw e-mailadres in en druk op 'Volgende' (Kies voor inloggen als je al een HomeWizard-account hebt).
  4. Als je nog geen account hebt kan je deze maken door op de knop 'Account aanmaken' te klikken. Volg de stappen in de app om je account aan te maken.
  5. Vul een naam in voor het 'Huis' waarin je de P1 meter wilt installeren.

6. Stel de locatie in van het 'Huis'. De locatie toestemming die wordt gevraagd wordt enkel gebruikt tijdens de installatie om de juiste tijdzone te bepalen.

7. Het account is aangemaakt. Je komt nu in het 'Home' scherm van de app.

HomeWizard P1 meter toevoegen

1. Druk op de knop 'Voeg een apparaat toe'
  2. Selecteer daarna  'P1 meter'
  3. Druk op'Begin setup'
  4. Druk op 'Volgende' om de P1 meter toe te voegen (zorg ervoor dat de koppelmodus op de P1 meter actief is )
    • iPhone: Bij gebruik van iPhone wordt er automatisch gevraagd om verbinding te maken met P1MeterSetup Wifi netwerk.

• Android : Bij Android versie 10 of hoger wordt er automatisch gevraagd om verbinding te maken met P1MeterSetup netwerk. Voor Smartphones met een oudere Android versie volg je de onderstaande stappen.

1. Ga naar de Wi-Fi instellingen van je smartphone en maak verbinding met het netwerk P1meterSetup.
      2. Vul het wachtwoord SetupPass in.
      3. Keer terug naar de HomeWizard Energy app als de verbinding is voltooid.

• Als het niet lukt om verbinding te maken met het P1meterSetup raadpleeg dan; Geen verbinding met het 'P1meterSetup' Wi-Fi-netwerk

5. Selecteer vervolgens het Wi-Fi netwerk waarop je de P1 meter wilt installeren, en vul het wachtwoord in van het Wi-Fi netwerk.

6. De HomeWizard P1 meter is succesvol geïnstalleerd. Druk op OK om terug te keren naar het hoofdscherm.

Succesvol verbonden

Correct verbonden

Als de P1 meter correct is geïnstalleerd zal de lichtring groen gaan branden. De P1 meter begint nu met registreren van je energieverbruik.

Uitzondering voor België: Het is in België in veel gevallen zo dat de P1 poort nog geen data door kan geven omdat de poort P1 poort ‘dicht’ staat. De P1 meter gaat dan rood branden. Log in op de website van je netbeheerder om op jouw slimme meter de P1 meter poort ‘open’ te zetten.

Handleiding

Onderstaand de HomeWizard  Energy P1 meter handleiding ;